Populära husdjur

Husdjur och vilka svenskarna föredrar mest

Om du inte redan har ett husdjur har du säkerligen drömt om att någon gång ha ett husdjur. Många som vuxit upp med husdjur längtar till den dag de återigen har möjlighet att dela sin vardag med en hund eller katt, eller vilket husdjur som helst. Ja, för vilka är Sveriges mest populära husdjur i Sverige?

För tre år sedan var katt det husdjur flest svenskar ägde. Minst en katt återfanns i 745 000 svenska hushåll. Det totala antalet katter uppgick till över en miljon. Hur kommer sig detta? Förutom att de är älskansvärda är de också självständiga. Detta ger fler hushåll möjligheten att äga en katt, eftersom de trivs som bäst i det fria men samtidigt kommer tillbaka hem. Kom dock ihåg att du ansvarar för din katt och inte får lämna den i sticket om du reser bort.

Efter katten är hunden svenskarnas mest populära husdjur. Hur detta kommer sig ska vara osagt.
En anledning kan vara att hunden kräver betydligt mer ansvar än en katt, och kanske är det vad som håller svenskarna tillbaka. För du kan inte släppa ut en hund, vind för våg, genom ytterdörren och förvänta sig att den kommer tillbaka. Risken är överhängande att hunden dröjer sig kvar allt för länge. Den som ska resa bort ställs också inför ett dilemma. Har man en katt behöver man endast hjälp med att mata samt släppa in och ut. En hund kräver mycket mer än så, som flera promenader om dagen.

Katt och hund är utan tvekan de mest populära djuren i Sverige. I turordning följer sedan kanin, fågel, hamster, marsvin samt tamråtta/mus. Att katt och hund är de mest populära husdjuren beror förmodligen på att de är mer sociala än andra djur. De blir en del av familjen och ett sällskap om man känner sig ensam.

husdjur